De ce nu slabesc
desi alimentatia mea este dietetica si hipocalorica?
Auzim destul de des oameni care spun cu disperare: mananc putin, dietetic si totusi nu slabesc! Cei care nu au astfel de probleme zambesc cu neancredere in sinea lor pentru ca li se pare imposibil!
Prin aceasta drama trec multe persoane, in special femeile. Este foarte deprimant sa constati ca faci eforturi disperate, consumi alimente dietetice, numeri caloriile, renunti la tot ce ingrasa si totusi nu slabesti.
In primul rand este necesar sa afli care sunt cauzele, sa le accepti si sa incerci sa ameliorezi acele probleme pentru care exista solutii
dar care nu se pot rezolva prin Internet si nici prin autotratament ci
numai cu ajutorul medicului. Cele mai frecvente cauze sunt dereglarile
hormonale care pot fi ameliorate cu sprijinul unui medic specialist endocrinolog.
Aceste disfunctii apar in special la femei, din acest motiv este
cunoscut faptul ca ele slabesc mult mai greu comparativ cu barbatii.
Exista mai multe explicatii pentru faptul ca desi multe persoane sunt foarte atente ce mananca si incearca numeroase diete nu reusesc sa slabeasca.
PRINCIPALELE CAUZE care determina acest blocaj sunt:
In ultima vreme se discuta tot mai des despre "dieta in functie de grupa sanguina". Exista o falsa impresie ca ar fi vorba despre un regim, o cura de slabire sau o reteta miraculoasa. In articolele mele am precizat de multe ori ca dietele drastice, de scurta durata nu sunt benefice organismului chiar daca pe moment au rezultate spectaculoase. Eu pun accentul pe importanta unui stil de viata echilibrat si cat mai natural. Nu ofer retete "minune" pentru ca nu cred in aceasta abordare a controlului greutatii !
Alimentatia adaptata grupei sanguine este un
In ultimii ani am facut multe schimbari in alimentatia mea dar am
preferat sa aleg "calea de mijloc". De citeva luni, datorita
unei intense mediatizari s-a creat o adevarata "obsesie" legata de
alimentatia grupelor sanguine. Impactul televiziunii este
foarte puternic dar eu consider ca fiecare om trebuie sa
decida ce e mai bine pentru el in functie de reactia propriului organism
si de
convingerile personale. Deci sfatul meu este sa preiei numai acele recomandari care consideri ca sunt benefice pentru tine.
Am studiat cartea scrisa de Dr. Peter D’Adamo, am aplicat in viata mea principiile de baza ale acestui stil de alimentatie si am constatat efecte benefice pentru sanatatea mea si a familiei mele. Cunosc multe persoane care au adoptat acest mod de alimentatie si au fost multumiti de rezultate. Un om in varsta cu grupa A si la 75 de ani poate slabit 10 kg. in 2 luni fara sa se infometeze prin simpla elimininare a carnii si mezelurilor. In urma acestor schimbari pot disparea crizele de guta, se pot ameliora circulatia si creste vitalitatea. Avand numeroase experiente personale pozitive am ajuns la concluzia ca putem prelua idei interesante din acest stil de alimenatatie !
Consuma cu precadere alimentele benefice grupei tale sanguine si evita alimentele pe care organismul tau nu le tolereaza. Care sunt acestea ? Vei afla imediat !
Daca ai decis sa-ti adaptezi alimentatia in functie de alimentele
benefice grupei tale sanguine incepe prin a studia informatiile pe
aceasta tema si adopta acest mod de viata numai daca ai convingerea
interioara ca iti doresti cu adevarat aceasta schimbare. In
continuare, consuma in special alimentele benefice si elimina treptat
pe cele care nu sunt recomandate. Nu incerca sa faci aceste schimbari
brusc ci in timp, cu rabdare si perseverenta.
Nu uita ca exista adaptari individuale si ca tabelele iti ofera o lista orientativa cu alimentele "benefice" si alimentele "de evitat".
Studiaza-ti organismul si creeaza-ti o dieta personalizata pe care tu o tolerezi cel mai bine.
Sfaturi practice:
Acest mod de viata nu trebuie sa excluda placerea de a minca !
Deviza ta: "Maninc sanatos, gustos si benefic pentru grupa mea sanguina !"
Daca vrei sa aprofundezi acest stil de alimentatie iti recomand doua carti:
Cum sa depasesti momentele de stagnare din timpul dietei.

La inceputul unei cure de slabire suntem plini de sperante si speram sa scapam in citeva saptamini de kilogramele acumulate in ani sau zeci de ani. De multe ori suntem dezamagiti constatind ca nu slabim in ritmul pe care il dorim.
Din acest motiv este foarte important sa intelegi ce se intimpla in corpul tau in perioada unei diete si sa ai echilibrul sufletesc necesar in momentul cind ai decis sa incepi o cura de slabire.
Daca vei sti care sunt etapele slabirii si care este mecanismul topirii grasimilor, vei avea increderea, rabdarea, perseverenta si vointa necesare pentru a scapa de kilogramele in plus.
Cind incepi o dieta e bine sa stii citeva lucruri importante:
10. Nu te lasa influentata de “prieteni” si “sfatuitori”.
In realitate ei nu doresc sa continui dieta. Din pacate oamenii nu se prea bucura de succesul "invingatorilor" dar adora sa consoleze "invinsii".
Iti recomand sa recitesti in aceasta perioada citeva articole utile despre slabire in cadrul rubricii “Dieta si Nutritie”. Vei gasi multe sfaturi care te vor ajuta sa slabesti si sa te mentii. Tipareste aceste articole si aplica recomandarile:
In acest articol am inclus o serie de recomandari oferite
de Dr. Jamie Mc Manus :

Licentiata Stiinte Biologice “Magna Cum Laude”, Universitatea California;
Doctor in medicina, Universitatea California;
Senior Vice President, "Medical Affairs & Education Herbalife";
Membra in "Academia pentru medicina de familie;
Laureata al premiului "Cei mai buni medici din America.
ALIMENTATIA PE GRUPE SANGUINE*
Grupa O
Exista o stransa legatura intre grupa de sange, alimentatie si sanatatea oamenilor. Putini oameni se gandesc la implicatiile grupei sanguine desi aceasta reprezinta o forta genetica puternica.
Grupele sanguine sunt fundamentale in logica suprema a naturii, urmand un traseu neintrerupt de la cel mai timpuriu moment al creatiei umane pana in prezent. Grupele sanguine pot fi folosite ca amprenta celulara si ne dezvaluie multe mistere ce marcheaza starea noastra de sanatate sau de boala. Din acest punct de vedere este valabila zicala: "mancarea unui om este otrava altuia" .
Stiinta grupelor sanguine permite alegerea unei alimentatii adecvate pentru prevenirea unor boli, incetinirea imbatrinirii, tratarea obezitatatii.
Sfatul nostru este sa urmezi dieta grupei sanguine cel putin doua saptamani si vei sesiza in aceasta perioada multe schimbari: un nivel mai crescut de energie, scadere in greutate (sau crestere, dupa caz), o reducere a tulburarilor digestive, ameliorarea problemelor cronice de sanatate.
Fiecare om este unic, avem nevoi nutritionale diferite; de aceea singura modalitate de a mentine sanatatea sau de a vindeca boala este adaptarea hranei la nevoile specifice fiecarui individ. Grupa sanguina este cheia care descuie usa spre misterele sanatatii, bolii, longevitatii, vitalitatii, echilibrului emotional, ea determina rezistenta fata de boli, eficienta cu care ardem caloriile, raspunsul la stres si insasi personalitatea noastra.
Analiza grupelor sanguine a furnizat explicatii privind faptul ca unii oameni sunt capabili sa piarda in greutate urmand anumite diete, in timp ce altii nu, unii oameni isi mentin vitalitatea la varste inaintate in timp ce altii se deterioreaza fizic si mental.
Fiecare grupa sanguina contine mesajul genetic al alimentatiei si comportamentului stramosilor nostri. Istoria umanitatii este istoria supravietuirii. Viata in timpurile stravechi era scurta, brutala si grea. Diferenta dintre grupele sanguine reflecta in ultima instanta capacitatea de adaptare a omului la diferite solicitari din partea mediului exterior.
In acest articol vei gasi urmatoarele informatii referitoare la grupa 0:
Caracteristicile grupei sanguine 0.
Recomandari pentru controlul greutatii.
Recomandari generale pentru dieta grupei sanguine 0.
Tabel cu alimente foarte benefice si alimente care ar trebui evitate pentru grupa sanguina 0.
Grupa 0 semnifica "vechimea". Primii oameni erau vanatori iscusiti, deci carnea (proteinele) reprezentatau principala sursa de energie. Acesta a fost momentul in care atributele digestive ale grupei 0 s - au definitivat. Omul cu grupa 0 hranit cu proteine are un sistem imunitar puternic, este viguros si rezistent. Intre sange si alimentele consumate se produce o reactie chimica care face parte din mostenirea genetica, din acest motiv sistemul digestiv si imunitar este influentat si acum, de alimentele pe care le consumau stramosii cu aceeasi grupa sanguina. Dupa ce vanatul s - a imputinat oamenii au plecat in cautarea hranei in alte zone ale globului. De aceea grupa 0 este predominanta si este "donator universal".
CARACTERISTICILE GRUPEI 0
Consumator de carne;
Tract digestiv viguros, dar cu aciditate crescuta;
Sistem imunitar hiperactiv;
Intoleranta fata de adaptarile la dieta si la mediul inconjurator;
Raspunde optim la stres printr - o activitate fizica intensa;
Necesita un metabolism eficient pentru a se mentine suplu si energic prin suplimentarea alimentatiei cu iod si calciu;
In
ceea ce priveste personalitatea, grupa 0 poarta o memorie genetica de
putere, rezistenta, indrazneala, incredere in fortele proprii, putere de
concentrare, actiune si un dezvoltat simt de autoconservare.
Recomandari pentru controlul greutatii
Exista mai multi factori care influenteaza cresterea in greutate pentru grupa 0:
Reglarea tiroidiana. Oamenii
cu grupa 0 au tendinta spre hipotiroidism (nivelul scazut al hormonilor
tiroidieni, lipsa iodului). Efectele hipotiroidismului sunt: cresterea
in greutate, retentie de lichide, scaderea masei musculare si oboseala.
Factorul principal al cresterii in greutate este glutenul
care se gaseste in toate produsele pe baza de grau. Urmand dieta grupei
0 prin reducerea consumului de cereale, paine si paste fainoase se
constata scaderea in greutate.
Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa 0: graul, porumbul, fasolea uscata, lintea, varza, conopida, mustarul.
Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa 0: sarea iodata, pestele, ficatul, carnea rosie (vita), spanacul si toate legumele verzi.
Recomandari generale pentru dieta grupei 0
Sintagma "suntem ceea ce mancam" trebuie sa va atraga atentia asupra alimentelelor din comert si in ce masura sunt apropiate de ceea ce ofera natura.
Se recomanda alimentatie bazata pe proteine: carne slaba de peste, pui, vita, cat mai proaspata fara adaos de conservanti si alti aditivi. Se vor evita mezelurile preparate industrial.
Foarte benefice sunt alimentele marine (surse de iod, regleaza functia tiroidiana) care trebuie sa reprezinte o componenta majora a dietei grupei 0.
Persoanele cu grupa 0 trebuie sa reduca produsele lactate
in special laptele dulce (intoleranta la lactoza). Deoarece calciul
este foarte necesar, se recomanda suplimenti alimentari de calciu (mai
ales pentru femei). Alternative excelente sunt: branza de soia, laptele
de soia.
Dintre uleiuri si grasimi se recomanda uleiul de masline. O sursa benefica de proteine si grasimi vegetale sunt: nucile si semintele crude de dovleac.
Legume deosebit de benefice: toate legumele verzi, hrean, ceapa, usturoi, gulii. Fasolea uscata trebuie evitata sau consumata cu moderatie sub forma de garnitura.
Persoanele cu grupa 0 nu tolereaza produsele din grau. Nu se recomanda paine, paste fainoase si dulciuri realizate pe baza de faina de grau deoarece glutenul din cereale incetineste metabolismul si transforma hrana in depozite de grasimi.
Fructele sunt recomandate in cantitati cat mai mari fiind o importanta sursa de fibre, vitamine si minerale. O alternativa excelenta la paine si paste fainoase. Daca vei manca un fruct in loc de paste sau piine organismul va primi mai multe principii nutritive si vei atinge mai usor obiectivele legate de controlul greutatii. Fructe deosebit de benefice sunt: prunele, smochinele, ananasul. Este bine sa reduceti sau sa evitati urmatoarele fructe: pepene galben, banane, capsuni, portocale, mure.
Sucuri de fructe si legume cu continut scazut de zahar. Sucurile de legume sunt preferabile celor de fructe.
Condimentele care trebuie evitate sunt: otetul, piperul, mustarul.
Bauturi recomandate in cantitati moderate: bere si vin rosu.
Trebuie evitate sau reduse:
cafeaua, bauturile alcoolice distilate, bauturile racoritoare
sintetice, ceaiul negru. Se recomanda ca tel final eliminarea cafelei.
Ceaiul verde este o buna alternativa pentru cafea.
Exercitiul
fizic, munca fizica, reprezinta cel mai bun antidot pentru cei din
grupa 0 impotriva stresului, depresiei, oboselii si insomniei.
Alimentele care nu sunt incluse in categoriile "benefice"
sau "de evitat" sunt considerate "neutre" si le puteti consuma, daca va
plac, dar cu moderatie.
* Pentru acest articol am folosit ca sursa de documentare cartea Doctorului Peter J. D' Adamo: "Alimentatia adecvata celor 4 grupe sanguine".
desi alimentatia mea este dietetica si hipocalorica?
Auzim destul de des oameni care spun cu disperare: mananc putin, dietetic si totusi nu slabesc! Cei care nu au astfel de probleme zambesc cu neancredere in sinea lor pentru ca li se pare imposibil!
Prin aceasta drama trec multe persoane, in special femeile. Este foarte deprimant sa constati ca faci eforturi disperate, consumi alimente dietetice, numeri caloriile, renunti la tot ce ingrasa si totusi nu slabesti.
Exista mai multe explicatii pentru faptul ca desi multe persoane sunt foarte atente ce mananca si incearca numeroase diete nu reusesc sa slabeasca.
PRINCIPALELE CAUZE care determina acest blocaj sunt:
- Modificarile hormonale care apar in organism dupa tratamente hormonale, nastere, menopauza
- Modificarea metabolismului, incetinirea arderilor din motive psihologice: traume psihice, stres pe perioade lungi, depresii
- Functionarea deficitara a glandelor endocrine care poate fi genetica sau generata pe parcursul vietii de diverse cauze. De exemplu stresul are o influenta negativa asupra tiroidei. Hipotiroidia incetineste procesul de slabire(chiar in conditiile unei diete hipocalorice), favorizeaza acumularea kilogramelor si declanseaza un lant de dereglari in organism.
- Unele medicamentele pentru slabire, folosite excesiv au numeroase efecte secundare negative, inclusiv modificarea metabolismului(citeste prospectele acestor medicamente si studiaza efectele secundare !)
- Acumularea toxinelor, excesul de apa si grasimi in organism poate fi consecinta consumului unor medicamente: antidepresive, somnifere, contraceptive, estrogeni, medicamente pe baza de cortizon
- O alta cauza a ingrasarii nejustificate o reprezinta alimentele din supermarketuri care contin aditivi (E-uri), zaharuri si grasimi ascunse (este o problema cu care se confrunta o mare parte din populatia tarilor dezvoltate)
- Analizeaza cauzele de mai sus si afla in ce situatie te incadrezi. Vei constata ca te regasesti in mai multe din cauzele care contribuie la ingrasare si incetinesc slabirea
- Incearca sa elimini macar o parte din motivele care te influenteaza negativ
- Discuta cu un medic endocrinolog si cu un medic nutritionist pentru ca ai nevoie de un regim alimentar adaptat organismului tau
- Este bine sa faci o cura de detoxifiere consumand o perioada de timp (3-7 zile) fructe, legume, sucuri naturale, ceaiuri din plante si produse naturiste speciale pentru detoxifiere (se gasesc in magazinele de profil).
- O metoda care am observat ca da rezultate este sa-ti adaptezi alimentatia in functie de alimentele recomandate pentru grupa ta sanguina. Mai multe detalii in articolul: Creaza-ti propria dieta personalizata,adaptata grupei tale sanguine.
- Ai grija ce mananci seara! Consuma (la alegere): peste, pui sau curcan la gratar, iaurt dietetic, legume innabusite sau salata de cruditati. Evita fainoasele, mezelurile si dulciurile.
- Pe parcursul unei cure de slabire exista o perioada de aparenta stagnare. Aceasta perioada denumita de specialisti “Perioada de platou”
poate sa dureze chiar si cateva saptamani. Nu trebui sa intrerupi dieta
ci sa continui cu perseverenta. Mai mute informatii si sfaturi vei gasi
in articolul: Perioada de platou in ,,gura de slabire''.Cum sa depasesc momentele de stagnare din timpul dietei.
Creaza-ti propria
dieta personalizata, adaptata grupei tale sanguine !
In ultima vreme se discuta tot mai des despre "dieta in functie de grupa sanguina". Exista o falsa impresie ca ar fi vorba despre un regim, o cura de slabire sau o reteta miraculoasa. In articolele mele am precizat de multe ori ca dietele drastice, de scurta durata nu sunt benefice organismului chiar daca pe moment au rezultate spectaculoase. Eu pun accentul pe importanta unui stil de viata echilibrat si cat mai natural. Nu ofer retete "minune" pentru ca nu cred in aceasta abordare a controlului greutatii !
Alimentatia adaptata grupei sanguine este un
STIL DE VIATA !

convingerile personale. Deci sfatul meu este sa preiei numai acele recomandari care consideri ca sunt benefice pentru tine.
Am studiat cartea scrisa de Dr. Peter D’Adamo, am aplicat in viata mea principiile de baza ale acestui stil de alimentatie si am constatat efecte benefice pentru sanatatea mea si a familiei mele. Cunosc multe persoane care au adoptat acest mod de alimentatie si au fost multumiti de rezultate. Un om in varsta cu grupa A si la 75 de ani poate slabit 10 kg. in 2 luni fara sa se infometeze prin simpla elimininare a carnii si mezelurilor. In urma acestor schimbari pot disparea crizele de guta, se pot ameliora circulatia si creste vitalitatea. Avand numeroase experiente personale pozitive am ajuns la concluzia ca putem prelua idei interesante din acest stil de alimenatatie !
Consuma cu precadere alimentele benefice grupei tale sanguine si evita alimentele pe care organismul tau nu le tolereaza. Care sunt acestea ? Vei afla imediat !
Strategie pentru adaptarea alimentatiei in functie de grupa sanguina

Nu uita ca exista adaptari individuale si ca tabelele iti ofera o lista orientativa cu alimentele "benefice" si alimentele "de evitat".
Studiaza-ti organismul si creeaza-ti o dieta personalizata pe care tu o tolerezi cel mai bine.
Sfaturi practice:
- Pe situl www.slabire-sanatate.ro in cadrul revistei "Stil de viata natural" vei gasi 4 DOCUMENTATII COMPLEXE pe fiecare grupa de singe.
- In prima etapa este necesar sa aprofundezi principiile alimentare specifice fiecarei grupe si sa afli cate ceva despre caracteristicile grupei tale de sange. Vei avea ocazia sa te cunosti mai bine si sa descoperi lucruri interesante despre propriul tau organism.
- In etapa urmatoare tipareste tabelul care contine alimentele "benefice" si alimentele "de evitat" pentru grupa ta sanguina si pune-l in bucatarie la vedere
- Consuma in special alimentele recomandate si prepara retete cat mai simple, rapide care sa includa in proportie de minim 80% alimente "benefice". Este preferabil sa consumi alimentele in stare naturala !
- Pina vei reusi sa te adaptezi acestui nou mod de alimentatie poti sa consumi in proportie de 20% alimente "neutre"(care nu sunt incluse in tabel nici in categoria "benefice"nici in categoria "de evitat") care iti plac foarte mult si pe care organismul tau le tolereaza.
- Nu consuma alimentele incluse in rubrica "de evitat" !
- Inventeaza retete gustoase pe baza alimentelor benefice folosind cat mai multe condimente si mirodenii din plante(cimbru, busuioc, oregano, ghimbir, rosmarin, curry, maghiran, enibahar, tarhon, patrunjel, marar etc.)
- Creeaza-ti propriul stil de alimentatie si exclude alimentele pe care nu le tolerezi, care iti fac rau sau nu iti plac.
- Studiaza reactia organismului tau la acest nou mod de alimentatie pe o perioada de 3-4 saptamini, apoi analizeaza rezultatele si trage concluziile. E bine sa continui ? Majoritatea celor care au experimentat acest stil de viata au constatat imbunatatiri in domeniul sanatatii, mai multa energie si cresterea imunitatii.
Acest mod de viata nu trebuie sa excluda placerea de a minca !
Deviza ta: "Maninc sanatos, gustos si benefic pentru grupa mea sanguina !"
Daca vrei sa aprofundezi acest stil de alimentatie iti recomand doua carti:
- "Alimentatia adecvata celor 4 grupe sanguine" de Peter J. D' Adamo
- "Slabiti cu dieta grupelor sanguine" de Anita Hessmann Kosaris
Cum sa depasesti momentele de stagnare din timpul dietei.
La inceputul unei cure de slabire suntem plini de sperante si speram sa scapam in citeva saptamini de kilogramele acumulate in ani sau zeci de ani. De multe ori suntem dezamagiti constatind ca nu slabim in ritmul pe care il dorim.
Din acest motiv este foarte important sa intelegi ce se intimpla in corpul tau in perioada unei diete si sa ai echilibrul sufletesc necesar in momentul cind ai decis sa incepi o cura de slabire.
Daca vei sti care sunt etapele slabirii si care este mecanismul topirii grasimilor, vei avea increderea, rabdarea, perseverenta si vointa necesare pentru a scapa de kilogramele in plus.
Cind incepi o dieta e bine sa stii citeva lucruri importante:
- Fiecare organism este unic si reactioneaza diferit la o cura de slabire
- Este normal ca slabirea sa nu fie uniforma
- Nu te astepta la minuni intr-un timp scurt!
- Daca vei fi relaxata si optimista vei slabi mai eficient comparativ cu o persoana negativa, incordata si suspicioasa
-
Etapele Slabirii
Iti voi explica pe scurt mecanismul slabirii ! Daca vei fi bine informata vei fi relaxata si vei stii pe viitor, cum reactioneaza corpul tau pe parcursul unei diete de slabire.
Este bine sa fii pregatita sufleteste pentru urmatoarele situatii posibile:
- Slabirea nu este uniforma. Nu vei constata modificari semnificative pe cintar in fiecare zi. Din acest motiv se recomanda cintarirea si monitorizarea evolutiei rezultatelor la interval de o saptamina.
- Rezultatele in kilograme si in dimensiuni variaza de la o saptamina la alta. In unele cazuri, in primele zile este posibil ca rezultatele sa nu fie spectaculose deoarece organismul are nevoie de o perioada de "deblocare". Daca ai tendinta de a retine apa, vei obtine rezultate mai importante in primele zile apoi vei constata ca ritmul slabirii devine mai lent.
- Pe parcursul dietei exista perioade alternative in care apar modificari numai in kg sau numai in dimensiuni. Bineinteles ca exista si perioade in care apar concomitent rezultate in kilograme si in dimensiuni.
- Niciodata nu se stie sigur cum va reactiona corpul tau pe parcursul unei diete. Deci este dificil sa estimezi care vor fi rezultatele finale.
- Mecanismul "topirii grasimilor" este foarte complex. Grasimile sunt dispuse in straturi. Grasimile "moi", "pufoase" si excesul de apa se elimina destul de usor in primele saptamini. Urmeaza straturile de grasimi dificile: “vechi”, "dure", "pietrificate", "tasate". “Topirea“ acestui tip de grasimi este mai lenta si dureaza mai mult timp.
- Pe parcursul unei diete exista un moment "critic" care se numeste "PERIOADA de PLATOU", cind se constata o aparenta stagnare a procesului de slabire.
Perioada de platou - Sfaturi utile
Medicii nutritionisti considera ca este normal, ca pe parcursul unei diete sa intervina “Perioada de platou” care variaza in general intre 7-15 zile si apare de obicei dupa citeva saptamini de dieta.
Nu intra in panica daca vei constata ca pe cintar nu mai apar modificari substantiale in kilograme. La prima vedere ai impresia ca slabirea stagneaza. Nu te ingrijora, asta nu inseamna ca procesul de slabire s-a intrerupt. Vei observa ca in curind vor continua sa apara modificari in dimensiuni si dupa un timp vei vedea pe cintar, rezultate noi si in kilograme. Trebuie sa ai rabdare si sa nu te descurajezi. In aceasta perioada se produce “topirea” grasimilor “vechi”, “lenese”, “dure”, “tip celulita”. Este un proces complex, care necesita mai mult timp.
In nici un caz nu abandona dieta! Dubleaza-ti eforturile si adopta o strategie care te va conduce la finalizarea scopului propus.
Iata citeva sugestii care te vor ajuta sa intensifici procesul de slabire atunci cind ai ajuns in acest moment dificil. Alege acele sugestii care crezi ca functioneaza cel mai bine pentru tine si mergi mai departe pe drumul tau:
1. Analizeaza daca scopul tau final este realist
Cate kg. ti-ai propus sa slabesti? Asigura-te ca scopul tau este posibil de realizat si ca perioada in care ti-ai propus sa slabesti este rezonabila. In general o slabire sanatoasa presupune sa slabesti 4-5 kg/luna. Fiecare organism are propria sa greutate ideala. Nu te compara cu alte persoane si nu-ti propune sa slabesti intr-un timp foarte scurt pentru a nu fi dezamagita. Invata sa-ti cunosti corpul si alege metodele care ti se potrivesc.
O modalitate foarte simpla de a stabilil greutatea ideala se bazeaza pe urmatoarea formula:
- Daca ai sub 50 de ani: centimetrii pe care ii ai peste 1m ca inaltime, minus 10. Cu alte cuvinte, daca ai 30 de ani si 1.69 m, greutatea ta ideala este de 59 kg.
- Daca ai peste 50 ani: greutatea ta ideala este exact numarul centimetrilor pe care ii ai peste 1 m. Deci, daca ai 55 de ani si 1.69 m, ar trebui sa cantaresti 69 kg.
2. Actioneaza asupra grasimilor concomitent din doua directii.
Atacul asupra grasimilor din interiorul corpului se realizeaza prin dieta. Actioneaza si din exterior prin urmatoarele metode:
- Intensifica slabirea prin sport concomitent cu dieta . O modalitate buna pentru a accelera metabolismul si pentru a trece peste perioada de platou este de a adauga dietei exercitii fizice : 30 minute aerobic sau plimbare(alergare) de 3-4 ori pe saptamana.
- Poti sa completezi dieta cu antrenamentul pentru slabire la o sala de fitness de citeva ori pe saptamana care contribuie la cresterea masei musculare si te ajuta sa arzi mai repede mai multe calorii.
- Intensifica slabirea prin masaj si electrostimulare
- Cea mai simpla metoda de a actiona din exterior este aplicarea cremelor anticelulita pentru remodelarea corpului pe zonele cu probleme: solduri, burtica, picioare, brate.
3. Foloseste ajutorul plantelor.
In prezent in Romania se gasesc produse naturiste de calitate care actioneaza ca adevarati "topitori de grasimi" . Completeaza dieta alimentara si cu produse naturiste pentru detoxifiere si pe baza de fibre pentru a accelera slabirea.4. Nu exagera cu restrictiile si nu te infometa!
Teoretic, ar trebui sa consumi cam 1200 de calorii zilnic, pentru a pierde in greutate. Daca vei minca mai putin, in scurt timp metabolismul se va incetini. Daca vei reduce prea mult numarul meselor vei influenta negativ perioada de platou. Schimba-ti stilul de alimentatie si poti sa maninci pe saturate, intr-un mod sanatos. Multe studii arata ca atunci cind maninci putin si des, slabesti mai eficient.
5. Consuma cit mai multe cruditati si redu grasimile!
Uita de carnea de porc si grasimi animale. Atentie la
alimentele cu grasimi ascunse(mezeluri, cascaval, brinzeturi topite,
frisca, foetaje )
6. Evita sa iei gustari seara sau noaptea!
Nu mai minca dupa ora 18 si nu minca niciodata inainte de culcare.7. Incearca sa reduci consumul de carbohidrati.
Organismul tau va fi ajutat sa arda depozitele de grasimi, mai ales daca doresti sa reduci centimetrii din zonele dificile precum coapse, burtica si solduri. Fii constienta de capcana carbohidratilor . Ai grija la carbohidratii care s-ar putea ascunde neobservati in dieta ta. De exemplu zaharul poate fi ascuns in cele mai neasteptate alimente cum ar fi ketchup, sosuri pentru salate si sosuri pentru fripturi. Atentie in mod special la alimentele slabe in grasimi pentru ca aromele sunt produse din zahar si alti carbohidrati. Evita cartofii mai ales in combinatie cu carnea. Carbohidratii care se ascund in dieta ta incetinesc progresul de pierdere in greutate. Incearca sa-i elimini si vei trece cu bine peste perioada de platou.- Evita alimentele bogate in aditivi: margarina, brinza topita, mezelurile, dulciurile.
- Elimina alimentele rafinate din dieta. Daca vrei sa depasesti acest moment elimina zaharul si alimentele rafinate fainoase(painea alba, produsele de patiserie, pastele, orezul alb, biscuitii din faina alba, cerealele de la micul dejun, prajiturile). Vei ajuta organismul sa arda mai multe calorii si in plus te vei simti mai sanatoasa si mai energica pe tot parcursul procesului de slabire.
- Daca ti se face foame intre mese poti sa maninci felii proaspete de legume precum morcov, telina, castravete, ardei. Poti sa gusti in cantitati mici fructe cu continut mic de zahar: citrice, kiwi, mere.
- Este obligatoriu sa bei 2-3 litri de apa ! Este de o importanta vitala sa te hidratezi. Vei ajuta organismul sa arda grasimile si vei reusi sa controlezi mai usor foamea. O cantitate necorespunzatoare de apa in timpul dietei poate incetini procesul de slabire.
8. Renunta pentru o perioada la cantar!
La aceeasi greutate, o persoana poate sa fie plina de muschi (care cantaresc mai greu), sau plina de “sunculite” (multe si usoare). Pur si simplu, nu te mai gandi la cintar ca la un instrument care masoara slabirea si continua dieta !9. Nu consuma bauturi racoritoare deoarece contin mult zahar si aditivi!
Daca vei continuia sa le bei, iti va fi foarte greu sa slabesti in continuare!10. Nu te lasa influentata de “prieteni” si “sfatuitori”.
In realitate ei nu doresc sa continui dieta. Din pacate oamenii nu se prea bucura de succesul "invingatorilor" dar adora sa consoleze "invinsii".
11. Ai nevoie de motivatie si stimulente pentru a continua.
Aminteste-ti emotiile pe care le-ai simtit atunci cand ai inceput cura de slabire, bucuria de a vedea cum dispar kilogramele unul cate unul! Gindeste-te la motivatia care te-a tinut in priza!- Poate ai decis sa slabesti pentru un eveniment deosebit?
- Poate ti-ai dorit sa revii la aspectul pe care l-ai avut inaintea sarcinii ?
- Poate motivatia ta este legata de sanatate sau de socul pe care il ai cind te privesti in oglinda ?
- Poate ai decis sa-ti schimbi viata, sa-ti construiesti o cariera, sa fii o femeie de succes?
- Poate iubesti pe cineva si ai decis sa-ti schimbi imaginea ?
12. Analizeaza care sunt avantajele si dezavantajele?
Daca avantajele sunt mai impotante pentru tine, nu renunta si lupta pentru a reusi!13. Pastreaza vie dorinta si constiinta treaza!
De fiecare data cand te asezi la masa incearca sa reflectezi citeva secunde la faptul ca mancarea din farfurie te va apropia cu inca un pas de scopul tau. Imagineaza-ti cum te vei simti daca vei avea greutatea ideala si o stare buna de sanatate? In timp ce vei face aceste conexiuni mentale cu subconstientul tau te vei simti in mod natural inclinata sa indragesti mincarea si bautura care te ajuta sa-ti realizezi visul. Mintea ta este un aliat foarte puternic si te va ajuta sa depasesti orice obstacol. Aminteste-ti: cintarul nu este singurul judecator al succesului tau. Cind slabirea in kilograme incetineste vei continua sa slabesti in centimetrii, vei purta haine cu masuri mai mici si, in general te vei simti mai bine. Nu lasa ca perioada de platou sa te descurajeze. Corpul tau trece acum printr-o etapa de acomodare, dar vei vedea in curind rezultatele !14. Zimbeste! Fii optimista!
O stare buna de spirit este decisiva pentru scaderea in greutate! Sarbatoreste fiecare mica victorie si fiecare nou rezultat in kilograme sau centimetri !15. Nu renunta!
Fii relaxata, rabdatoare si continua dieta! Corpul tau nu poate reactiona intotdeauna cum ti-ai dori. Chiar daca procesul de slabire a devenit mai lent, poti fi convinsa ca esti pe calea cea buna! Incearca sa te concentrezi asupra rezultatelor in ansamblu. Poti fi mindra ca ai reusit deja sa slabesti si ca ai facut schimbari importante in stilul tau de viata.Iti recomand sa recitesti in aceasta perioada citeva articole utile despre slabire in cadrul rubricii “Dieta si Nutritie”. Vei gasi multe sfaturi care te vor ajuta sa slabesti si sa te mentii. Tipareste aceste articole si aplica recomandarile:
- Sfaturi pentru viata si alimentatie
- Cum sa-ti mentii greutatea, si sa nu te mai ingrasi niciodata
- Alimentatia in functie de grupa sanguina
- Retete delicioase care nu ingrasa
In acest articol am inclus o serie de recomandari oferite
de Dr. Jamie Mc Manus :

Licentiata Stiinte Biologice “Magna Cum Laude”, Universitatea California;
Doctor in medicina, Universitatea California;
Senior Vice President, "Medical Affairs & Education Herbalife";
Membra in "Academia pentru medicina de familie;
Laureata al premiului "Cei mai buni medici din America.
ALIMENTATIA PE GRUPE SANGUINE*
Grupa O
Exista o stransa legatura intre grupa de sange, alimentatie si sanatatea oamenilor. Putini oameni se gandesc la implicatiile grupei sanguine desi aceasta reprezinta o forta genetica puternica.
Grupele sanguine sunt fundamentale in logica suprema a naturii, urmand un traseu neintrerupt de la cel mai timpuriu moment al creatiei umane pana in prezent. Grupele sanguine pot fi folosite ca amprenta celulara si ne dezvaluie multe mistere ce marcheaza starea noastra de sanatate sau de boala. Din acest punct de vedere este valabila zicala: "mancarea unui om este otrava altuia" .
Stiinta grupelor sanguine permite alegerea unei alimentatii adecvate pentru prevenirea unor boli, incetinirea imbatrinirii, tratarea obezitatatii.
Sfatul nostru este sa urmezi dieta grupei sanguine cel putin doua saptamani si vei sesiza in aceasta perioada multe schimbari: un nivel mai crescut de energie, scadere in greutate (sau crestere, dupa caz), o reducere a tulburarilor digestive, ameliorarea problemelor cronice de sanatate.
Fiecare om este unic, avem nevoi nutritionale diferite; de aceea singura modalitate de a mentine sanatatea sau de a vindeca boala este adaptarea hranei la nevoile specifice fiecarui individ. Grupa sanguina este cheia care descuie usa spre misterele sanatatii, bolii, longevitatii, vitalitatii, echilibrului emotional, ea determina rezistenta fata de boli, eficienta cu care ardem caloriile, raspunsul la stres si insasi personalitatea noastra.
Analiza grupelor sanguine a furnizat explicatii privind faptul ca unii oameni sunt capabili sa piarda in greutate urmand anumite diete, in timp ce altii nu, unii oameni isi mentin vitalitatea la varste inaintate in timp ce altii se deterioreaza fizic si mental.
Fiecare grupa sanguina contine mesajul genetic al alimentatiei si comportamentului stramosilor nostri. Istoria umanitatii este istoria supravietuirii. Viata in timpurile stravechi era scurta, brutala si grea. Diferenta dintre grupele sanguine reflecta in ultima instanta capacitatea de adaptare a omului la diferite solicitari din partea mediului exterior.
In acest articol vei gasi urmatoarele informatii referitoare la grupa 0:




Grupa 0 semnifica "vechimea". Primii oameni erau vanatori iscusiti, deci carnea (proteinele) reprezentatau principala sursa de energie. Acesta a fost momentul in care atributele digestive ale grupei 0 s - au definitivat. Omul cu grupa 0 hranit cu proteine are un sistem imunitar puternic, este viguros si rezistent. Intre sange si alimentele consumate se produce o reactie chimica care face parte din mostenirea genetica, din acest motiv sistemul digestiv si imunitar este influentat si acum, de alimentele pe care le consumau stramosii cu aceeasi grupa sanguina. Dupa ce vanatul s - a imputinat oamenii au plecat in cautarea hranei in alte zone ale globului. De aceea grupa 0 este predominanta si este "donator universal".
CARACTERISTICILE GRUPEI 0







Recomandari pentru controlul greutatii
Exista mai multi factori care influenteaza cresterea in greutate pentru grupa 0:


Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa 0: graul, porumbul, fasolea uscata, lintea, varza, conopida, mustarul.
Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa 0: sarea iodata, pestele, ficatul, carnea rosie (vita), spanacul si toate legumele verzi.
Recomandari generale pentru dieta grupei 0







Fructele sunt recomandate in cantitati cat mai mari fiind o importanta sursa de fibre, vitamine si minerale. O alternativa excelenta la paine si paste fainoase. Daca vei manca un fruct in loc de paste sau piine organismul va primi mai multe principii nutritive si vei atinge mai usor obiectivele legate de controlul greutatii. Fructe deosebit de benefice sunt: prunele, smochinele, ananasul. Este bine sa reduceti sau sa evitati urmatoarele fructe: pepene galben, banane, capsuni, portocale, mure.





ALIMENTE |
RATIE FRECVENTA |
BENEFICE |
DE EVITAT |
Carne rosie slaba
|
120 -180 gr. barbati
60-150 gr. femei 4-6 ori pe saptamina |
Vita, vitel, miel, inima, ficat
|
Porc, slanina, costita
|
Carne pasare
|
120 -180 gr. barbati
60-150 gr. femei
2-3 ori pe saptamina
|
Pui, gaina, curcan, rata
|
Gisca
|
Alimente marine
|
120-180 gr.
3-5 ori pe saptamina
|
Cod, pastrav, macrou, stiuca, somon, peste cu carne alba
|
Somn, caviar, scoici de mare, caracatita
|
Lapte, Iaurt
|
120-180 ml.
0-3 ori pe saptamina
|
Nu exista lactate foarte benefice
Alternative(brinza de soia, lapte de soia)
|
Brinza sarata, afumata, fermentata, cascaval, schweitzer, lapte dulce
|
Brinzeturi
|
60 gr.
0-3 ori pe saptamina
|
||
Oua
|
1 ou
3-4 ori pe saptamina
|
||
Uleiuri si grasimi
|
4 - 8 linguri
pe saptamina
|
Ulei de masline, in
|
Ulei de porumb, ulei de arahide
|
Nuci si seminte
|
6-8 nuci
3-4 ori pe saptamina
|
Nuci, seminte de dovleac
|
Arahide, fistic, unt de arahide, seminte de mac
|
Legume uscate
|
1 ceasca sub forma uscata
o data pe saptamina
|
Fasole alba marunta
|
Fasole mare, fasole aramie, linte
|
Legume
|
O ceasca de legume preparate salata sau inabusite
3-5 ori pe zi
|
Legume verzi(spanac,
urzici, patrunjel, stevie), gulii, sfecla, ardei rosii, hrean, ceapa,
rosii, ridichi, usturoi, morcovi, telina.
|
Vinete, varza alba, varza rosie, masline negre, porumb, cartofi, conopida, mustar, avocado
|
Cereale
|
1 ceasca sub forma uscata
0-3 ori pe saptamina
|
Nu exista cereale deosebit de benefice pentru grupa 0
Neutre : secara, orez, orz, piine de secara 100%
|
Toate produsele din faina alba, faina de porumb, fulgi de porumb, cereale combinate
|
Piine
|
1 felie
0-2 ori pe zi
|
||
Paste fainoase
|
1 ceasca sub forma uscata
0-2 ori pe saptamina
|
||
Fructe
|
90-150 gr.
3-5 ori pe zi
|
Foarte benefice : Prune, smochine, ananas, cirese negre
Neutre : mere, grapefruit, struguri, lamii, pepene verde, piersici, pere, stafide, cirese, kiwi, zmeura.
|
Mure, pepene galben, nuci de cocos. capsuni, banane, portocale
|
Sucuri naturale
|
Sunt de preferat sucurile din legume celor de fructe
250 ml. de 2-3 ori pe zi
|
Toate fructele si legumele permise
|
Bauturi racoritoare sintetice
|
Apa
|
2 litri pe zi
|
||
Ceaiuri de plante
|
1-3 cani pe zi
|
Foarte benefice : Macese, papadie, tei, ghimber, patrunjel, menta, hamei
Neutre : musetel, soc, ginseng, ceai verde, paducel, salvie, voronic,
|
Traista ciobanului, lucerna, matasea porumbului, echinaceea, gentiana, senna, frunze de capsuna
|
Mirodenii condimente si dulciuri
|
Asezonarea salatelor si mincarurilor
|
Foarte benefice: Patrunjel, varec, curry, ardei rosu
Neutre: sare iodata, dafin, busuioc, boia, coriandru, chimion, salvie, rozmarin, cimbru, tarhon, sos de soia, miere, ciocolata
|
Piper, otet, capere, muraturi, maioneza, ketchup, scortisoara, vanilie
|
Bauturi
|
Cantitati mici din bauturile
permise |
Cantitati moderate de bere,
vin, ceai verde, apa, sifon |
Bauturi alcoolice distilate, cafea, cola, ceai negru
|
* Pentru acest articol am folosit ca sursa de documentare cartea Doctorului Peter J. D' Adamo: "Alimentatia adecvata celor 4 grupe sanguine".