De ce sa slabim

Cure de slabire va ofera consultanta nutritionala, bazata pe suplimentii Herbalife, de inalta calitate. Nutritia buna este vitala si contribuie la calitatea vietii. Programele de nutritie celulara create de Herbalife stau la baza oricarui program Herbalife si ajuta la remodelarea corpului, o sanatate mai buna si un plus de energie. Din 1999 si pana in prezent, specialistii  © Cure de slabire au avut rezultate deosebite folosind suplimentii Herbalife in programe de nutritie celulara - consulta diete de slabire. Pentru diverse programe de slabire sau ingrasare Herbalife, pentru orice alta forma de consultanta nutritie, accesati pagina controlul greutati 

In fiecare zi cautam modalitati pentru a ne simti mai bine. Aceste lucruri fac ziua noastra mai placuta pentru noi insine si pentru cei din jurul nostru. Reteta pentru succes reprezinta o dieta echilibrata combinata cu un consum suficient de apa si un stil de viata activ. Combinand acesti trei factori-cheie iti oferi tie oportunitatea sa te simti excelent zi de zi.
"Nutritia buna este vitala si contribuie la calitatea inalta a vietii. Din pacate stilul de viata modern nu sprijina alegerile sanatoase care pot ajuta la prevenirea dezvoltarii problemelor odata cu imbatranirea. Astazi majoritatea persoanelor nu beneficiaza de ceea ce stiinta considera necesar pentru a avea o sanatate optima in materie de dieta, exercitii fizice si un stil de viata sanatos.
Chiar daca nu sunteti in stare sa schimbati aceste deprinderi peste noapte, puteti aduce imbunatatiri in mod gradual. Puteti sa decideti de exemplu sa descoperiti placerea de a manca sanatos, de a face exercitii fizice cu regularitate si de a bea suficienta apa in fiecare zi."

Profesor David Heber
Director, UCLA Centre for Human Nutrition


Statistici vitale
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a clasificat obezitatea ca o boala cronica si ne previne ca obezitatea prezinta un factor de risc la fel de mare pentru aparitia diferitelor boli ca si subnutritia sau bolile infectioase.

Cele mai frecvent intalnite probleme de sanatate cauzate de obezitate sunt:
- Hipertensiunea arteriala;
- Boala coronariana a inimii;
- Diabetul de tip 2;
- Anumite tipuri de cancer.
Ultimul Raport de Sanatate prezentat de Departamentul de Sanatate Europeana, evidentiaza ca 43% dintre barbati si 33% dintre femei erau supraponderali in 2003.
In acelasi an, 23% dintre femei si 22% dintre barbati erau obezi, si pe baza acestor tendinte 28% dintre femei si 33% dintre barbati vor fi obezi in 2010.
Rezultatele acestui raport indica faptul ca 19% dintre baieti si 22% dintre fete cu varsta cuprinsa intre 2 si 15 ani vor fi obezi pana in 2010.
Factorii care influenteaza sanatatea
- Alimentatia Fast Food care are un continut ridicat de grasimi, carbohidrati si putine substante nutritive;
- Mancarea supraprocesata si prefabricata;
- Stilul de viata sedentar;
- Poluarea;
- Stresul;
- Anumite tipuri de medicamente;
- Deficitul de fibre vegetale provenite din fructe, legume si cereale;
- Consumul unei cantitati insuficiente de proteine de calitate pentru a sprijini sanatatea muschilor si a oaselor;
- Lipsa relaxarii si insuficienta somnului.
Programe de slabire
Controlul greutatii este intotdeauna o mare provocare. Pofta de mancare, tentatiile culinare si uneori lipsa de vointa nu ne ajuta deloc sa ne mentinem silueta.
Herbalife vine in ajutorul tau cu linia de produse pentru controlul apetitului. produsele din aceasta gama sunt concepute sa te ajute sa tii in frau pofta de mancare, sa iti gestionezi pofta de dulciuri si sa reduci obiceiul de a manca snack-uri intre mese.
Oricare ar fi obiectivele dumneavoastra de a slabi este important sa incepeti cu un program de baza. Acest program va ajuta sa aveti o nutritie echilibrata si sa obtineti rezultatele dorite.

Inainte de inceperea programului este recomandat sa solicitati sfaturile consultantului.
                                                              De ce suntem asa de grasi ?

Iata ingridientele care conlucreaza la depunerea ireversibila a straturilor de grasime ca apanaj permanent al corpului nostru, de care nu de putine ori uitam sa avem grija:
- tehnologia care ne scuteste de efortul fizic: autoturisme, masini de spalat, ascensoare
- cresterea nivelului de trai care ne determina sa consumam mai multe calorii - prosperitatea se traduce in hrana abundenta si de cele mai multe ori nesanatoasa
- promovarea intensiva a dulciurilor si fast-food-urilor. In 10 tari din UE peste 50% din reclama la produse alimentare este la dulciuri, fast-food-uri si cereale indulcite. In Mare Britanie, consumul de snacks-uri a crescut cu circa 25% in 5 ani
- sedentarismul, care este urmarea fireasca a tintuirii in fata televizorului, computerului, jocurilor video. "Un sfert din americani nu fac nici un fel de exercitii. Mai putin de o treime aloca timpul minim recomandat, de 30 min/zi, exercitiilor fizice... Obezitatea a atins nivelul de alerta maxima printre copii si adolescenti, aproape triplandu-se dupa 1980... Fiind dificil sa dai jos kilogramele, strategia cea mai buna este de a evita ingrasarea"*
- interesul producatorilor este sa vanda tot mai mult :"Din anii 1970, portiile au explodat. Superportiile de cartofi prajiti si sucuri sunt adesea de pana la 5 ori mai mari decat cand au aparut pe piata. Megaportiile fac cu ochiul portofelului, dar atenteaza la taliile noastre."*
Acestea sunt ingridientele unei epidemii! "Ce inseamna asta? Noile natiuni industrializate din Africa, Asia, Caraibe si America Latina se pot confrunta cu rate ale problemelor de sanatate asociate obezitatii mai mari chiar decat SUA"* Excesul de greutate este asociat cu 400.000 decese pe an si cu un risc sporit de afectiuni cardiace, diabet de tip II si cancere la colon, san si ale endometrului. Cea mai chinuitoare este insa suferinta psihologica a celor stigmatizati de obezitate"* 
                                                              Necazuri cu grasimea
Pentru o imagine interna despre cum afecteaza grasimea organele corpului, am rugat doua femei - una cu obezitate morbida si una cu greutate normala - sa stea cinci ore sub un scaner pentru o imagine prin rezolutie magnetica (RMN). Scanerele deschise, fata de cunoscutele tuburi RMN, sunt tot mai cautate, pe masura ce pacientii devin mai voluminosi.

ATAC CEREBRAL

Varsta: 40
Greutatea: 113 kg
Inaltimea: 1,68 m
Indicele Masei Corporale: 40,3

DIABET DE TIP 2
Riscul unui atac este de doua pana la patru ori mai mare la persoanele cu diabet de tip II, dintre care 90% sun supraponderale. Atacul se produce fie cand se rupe un vas de sange, fie cand un cheag blocheaza o artera din creier, vatamand celulele nervoase Persoanele cu exces de grasime - in special in zona abdominala - devin adesea rezistente la insulina, substanta ce ajuta organismul sa depoziteze glucoza. Cand nivelul creste mult, rezulta diabetul. Un efect secundar este lezarea vaselor de sange din retina, chiar orbirea.

BOALA DE FICAT

BOALA DE INIMA
Multe persoane obeze dezvolta depuneri de grasime in interiorul ficatului, care in 10% din cazuri pot duce la ciroza si cateodata insuficienta hepatica Obezii au un nivel ridicat al colesterolului, ceea ce poate duce la depuneri de grasime in artere. Ei sunt de doua ori mai expusi la hipertensiune.

CANCER LA COLON

Varsta: 36
Greutatea: 54 kg
Inaltimea: 1,65 m
Indicele Masei Corporale: 20,0
Oamenii obezi au un risc sporit de cancer la colon.
Grasimea abdominala pare sa creasca acest risc. Asta poate explica de ce barbatii (care tin sa acumuleze grasime pe abdomen) sunt expusi unui risc mare

OSTEOARTRITA
Obezitatea solicita in plus coloana, soldurile si genunchii, erodand cartilajele. Pe masura ce acestea se deterioreaza, spatiul incheieturii se ingusteaza, iar oasele se freaca intre ele. * Sursa: National Geographic Romania - august 2004






                                                                                  
                   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.